European Bike Week i Faaker See, Österrike 2012

 

Torbjörn och Jan-Erik bestämde sig våren 2012 att delta på årets Bike Week.

Vi bokade biltåg gneom Tyskland och campningplats i närheten av Harley-village.

Resan startade söndag den 2 september. Fösta dagen åkte vi till Jönköping där vi övernattade på vandrarhem. Dagen efter åkte vi till Malmö, där vi övernattade hos Torbjörn bror med fru.

Nästa dag åkte vi till Hamburg via bron och Danmark.

I Hamburg lastade vi på hojarna på biltåget. Lastning skedde vid 19-tiden och vid ca 8.00 dagen efter rullade vi av tåget i Munchen.

Vi körde därefter mot målet Faak am See som är en liten semesterby strax söder om Villach i Österrike.

Väl framme slog vi upp vårt tält.

Därefter gick vi till Harley village och tittade på deras del av träffplatsen. Harley village vår ungefär lika stort som High Chaparalls marknadsplats. Där fanns allt. Ny och beg hojar, käder, ny och beg delar, mat, dryck, konserter.

Dagen efter åkte vi en tur runt sjön samt provianterade.

Vi gick därefter till den andra stora träffplatsen, som var mer märkesneutral. Där fanns Victory, Boss Hoss och en mängd ombygnadsfirmor representerade samt återigen kläder, nya och beg hojar samt nya och beg mc-delar och mat, dryck och konserter. Även denna del var lika stor som High Chaparall.

Tredje dagen deltog vi i en arrangerad 20 mil tur i alperna. De hade valt ut fina, roliga och härliga vägar med vacker utsikt.

Fjärde dagen var det allmän kortege. Då det var varmt ( ca 30 grader ) valde vi att titta på kortegen istället. Många hade också gjort kortegen till en maskerad.

Sista träffdagen plockade alla ihop sina prylar. Vår tältplats tömdes på deltagare på 5 timmar.

Handlarna reade ut sina saker och plockade ihop.

Vi passade på att åka en sväng i omgivningarna.

Då vi hade bokat biltåg hem på måndag kväll, var vi nästan de enda kvarvarande gästerna på campingen sista natten.

Måndagen tog vi en liten tur bl a till H-D affären i Klagenfurt, innan vi åkte på biltåget i Villach.

Dagen efter körde vi av tåget i Hamburg, och åkte till Malmö. Sista dagen körde hela vägen hem. Då hade vi kört hoj ca 200 mil och åkte tåg ytterligare ca 200 mil. Under dessa 200 mil hade vi regn i ca 2 timmar. Däremot var det ca 30 grader ganska ofta.

Sammanfattningsvis har vi aldrig sett så mycket motorcyklar i ett och samma sammanhang. På alla besinmackar, uteservering och pensionat inom 3 mils omkrets från festplatsen var det fullpackad med motorcyklar. Helt ofattbart.

Någon gång i livet bör man besöka European Bike Week!

Jag tror jag ska göra det en gång till.

 

Jan-Erik