Visingsö, 6-8 juni

Härlig tur till Visingsö med Hoj San MC över Nationaldagen/Pingsten!

Dag 1

Fem personer (Tobbe, Ann-Britt, Ivve, Lena och Affe) startade tidigt fredagmorgon från Västberga, vädret var lite svalt och disigt, tjock tröja kom väl till pass inledningsvis. Efter motorvägsfärd körde vi 
på gamla E4 vid Vagnhärad, rastade för fika i Nyköping och fortsatte ner mot Bråviken, så underbart vackert! Vi passerade Norrköping och anlände till lunch i Norsholm där våra långväga medlemmar 
Ingrid och Anders från Norrköping, anslöt. Vädret strålade och solen värmde skönt när vi rullade över Östgötaslätten med stopp för fika på det gamla anrika caféet i Väderstad. Vi tog den gamla vägen via 
Ödeshög ner till Gränna och körde på färjan. Väl på ”Öa” kom vi till Wisingsö Hotell & Konferens där vi möttes av vännerna, Karin och Jan-Erik, som billedes tagit sig dit, nu var vi nio stycken. Efter några svalkande öl åt vi en god grillbuffé på kvällen. Det var inte svårt att somna.

Dag 2

Efter riklig hotellfrukost hyrde vi trampcyklar (Karin och Jan-Erik hyrde tandem). Nästan hela ön besöktes med flitiga stopp för sevärdheter, mat, fika och glass i minst sex timmar! Vissa var utrustade med regnkläder men de behövdes inte – vädret var toppen. Medhavd  lunchkorg intogs på borgen Näs på den södra udden och vi såg den 39 meter höga Silvereken, den gamla ullbärsträdsodlingen, Jönsagården, Nostalgimuséet vid Öbergs kafé, Brahekyrkan m.m. Efter öl, vila, gemensamt  korsordslösande i Gränna Tidning och dusch gick vi till restaurangen och åt middag med bl. a. en fantastisk Vätternrödning på menyn!

Dag 3

Alla vaknade utvilade, åt frukost och packade ihop, fortfarande strålande sol och goda förutsättningar för en fin hemfärd. Vi tog farväl av Karin och Jan-Erik och körde ombord på färjan och tog sikte på Ombergs högsta punk som Affe fått rekommendationer om och lagt in på GPS. 

Tyvärr hindrades vi av 1000-tals cyklister som körde HalvVättern och DamVättern just där vi skulle passera så vi fick avstå den upplevelsen till en annan gång. Längst fina vägar på Östgötaslätten kom vi till Linköping för lunch vid Tannefors slussar. Där såg vi båtar som slussade de fyra-fem slussar som fanns. Att se stora båtar passera i det smala slussystemet, med bara några cm på varje sida, är  spännande. Vi sa tack och farväl till Anders och Ingrid som vek av hemåt i Norrköping. I Nyköping sa vi övriga ”hej då” och tog oss upp till Stockholm där vi spreds åt olika håll p. g. a. tät helgtrafik. 

Se lite bilder från turen – Lena tog över nittio bilder så detta är bara ett urval. Tack alla för en härlig helg tillsammans men framför allt stort TACK till Tobbe och Ann-Britt som organiserade det hela!

Lena och Affe