1 maj-kortege Norrköping

 

1:a maj kortege i Norrköping

Vid 14-tiden på Valborgsmässoafton samlades Hoj San - gänget vid Shell i Botkyrka, för att åka till Norrköping. Vädret var strålande. Ca 15 grader och sol. Vid starten var Tobbe och Ann-Britt, Lars och Ivve samt Karin och Jan-Erik. Bengt och Benita hade redan åkt, för att få mer tid i Norrköping.

Vi åkte gamla Södertäljevägen, sedan gamla E4 till Järna där vi valde att åka över Gnesta. Vid Gnesta tog vi första bensträckaren. Det kändes i kroppen att det var en av de första turerna i år. Man är ovan att sitta still. Kroppen behöver tänjas och tämjas.

Nästa stopp blev i Nyköping där vi också fick fika och glass.

Väl framme i Norrköping åkte vi till vårt vandrarhem Above, som ligger ovanpå centralstationen. Där stod Anders och Ingrid, Lisa, och Bengt och Benita och hälsade oss välkomna från balkongen.

Vi idkade samkväm på balkongen en stund innan det var dags att bege sig till restaurang Black Lion för middag. Kvällen var trevlig.

På 1:a maj åt vi medhavd frukost på vandrarhemmet. Precis som igår var det strålande sol, inte ett moln på himlen och ca 15 grader. Vid strax efter 11 kom Anders och Ingrid samt Lisa och hennes kompis och hämtade oss. Vi åkte till PO:s ( Harley handlaren i Norrköping ) för att ansluta oss till Blue Chapters " förkortege ". Min bedömning är att det var ca 30 hojar där inkl några gäster från t ex Stockholm Chapter.

Förkortegen tog oss till den officiella startpunkten vid bilprovningen i Norrköping. Turledaren ledde oss direkt fram till början av kortegen, för att slippa stå och vänta så länge. Ambitionen var att hålla ihop " detta gäng " i den stora kortegen så att vi inte tappar bort varandra. Det gick så där. Hoj San lyckades denna gång hålla ihop, men stora delar av det gäng som åkte från PO:s körde även detta år åt olika håll i alla korsningar som finns efter det att själva kortege-vägen är slut.

Efter kortegen åkte vi till veteranbilsklubben. Där fick vi grilla hamburgare och dricka kaffe till självkostnadspris. Vid 5 - tiden begav vi oss av hemåt. Efter en diskussion om färdväg hem, som slutade i oenighet, valde vi att åka småvägar hemåt också. Nu märktes det att solen började dala, för det gjorde temperaturen också. När vi var i Nyköping som var det nog bara 12 grader. Vi behövde klä på oss och rätta till kläderna så att vi höll oss så varma som möjligt. Som vanligt så här års blåser det kalla vindar från Östersjön efter vägen mellan Norrköping och Södertälje.

För att minska de kalla vindarna, valde vi att åka inåt landet mot Björnlunda. Det märktes att de kalla vindarna minskade. När vi sedan svängde av mot Gnesta igen upptäckte vit denna smala, och normal sett trevliga väg hade omvandlats till en trasig "tvättbräda". Vägen var så skadad, att det inte alls var roligt att åka på den.

Jag som körde först, bestämde att vi skulle ha nästa stopp vid macken vid E4-s Järna avfart.

Men när vi väl var där, körde jag fel och hamnade på uppfarten mot E4. Då var det för sent att vända så vi fortsatta E4. Vår bedömning var att vi inte skulle åka E4 då det torde vara mycket köer vid Södertälje. Det visade sig dock att det var ovanligt lite trafik, så det flöt på. Vi stannade därför på E4 ända fram till Botkyrka. Där tog vi sista stoppet, och avtackade varandra för årets första officiella Hoj San tur.

Jan-Erik