Sweden Custom Bike Meet i Lidköping

Tobbe och Jan-Erik samåkte med HOG på torsdagsmorgonen. Vi samlades vid H-D butiken i Sätra. Det var ca 20 hojar.

Vi åkte mot Mariefred, svängde av mot Åkers Styckebruk och tog sedan väg 55 mot Norrköping.

Efter någon timme skramlade det till, och Tobbes släpkärra tappade hela hjulet. De som låg bakom Tobbe, bl a Jan-Erik stannade och hjälpte till att leta. Vi hittade hjulet i diket. En svets hade gått sönder. Efter lite diskussion, lämnade HOG mig och Tobbe. Tobbe ringde en bärgare, och fick veta att det fanns en verkstad ca 1 km bort. Medan Jan-Erik vaktade kärran, åkte Tobbe för att prata med verkstaden. Han kom tillbaka med en lastbil, de plockade på kärran och åkte tillbaka.

Efter ca 1 timme hade de svetsat kärran och vi var på väg.

 

Resan ner gick efter det stora vägnätet, i varmt väder.

När vi kom till Lidköping checkade vi in och valde tältplatser som skulle räcka för hela Hoj San, som skulle komma under fredagen.

 

Vi gick sedan in till stan, där det denna torsdag var hjulafton. Till denna hjulafton hade " hela stan " kommit. Det var tjockt med folk ute på stan denna varma kväll. De tittade på hojar, veteranbilar, USA-bilar, racerbilar, billjudsbilar, gokart-uppvisning, trial-uppvisning och en massa annat. Ett mycket trevligt evenemang.

Vi gick tillbaka till campingen, och lockades till cafét där det var folkliv. Vi stannade där resten av kvällen och tog några öl och snackade med folk.

 

Under natten till fredagen regnade det rejält.

Under fredagen åkte vi till Läckö slott.

 

Under eftermiddagen kom resten av Hoj San nämligen Anders, Lena och Sara Janesten, Ivve och Inger, Karin samt Lars. Allmän tältresning pågick en stund.

 

Familjen Forsman inkl deras HOG chapter hälsade på.

 

På fredag kväll var det välkomst middag på festplatsen. Vi gick dit, och blev placerade i en samlingssal med långbord. Uppskattningsvis 400 personer serverades fläskfile och potatisgratäng. Efter maten längtade vi ut i det varma vädret, gick runt och tittade på stånden, tog en öl och dansade lite grann till levande musik.

 

Vi gick sedan hem till tälten och tillbringande de sista timmarna vid våra bord.

Även natten till lördagen kom det regn, liksom på lördag morgon. Vi åt frukost inomhus.

 

På lördagen gick vi in till stan och tittade. Vi tog också en mc-tur ut till ett fiskeläger och åt .

På lördag kväll lånade vi den allmänna grillen och grillade vårt eget kött.

På lördag kväll använde vi också campingens lyxiga bastuanläggning.

 

På söndagen delade vi på oss, då vi skulle fortsätta på olika sätt. Anders och Lena åkte mot Norge. Inger och Ivve stannade och resten åkte hemåt.

 

Vi som åkte hem åkte motorväg eller motsvarande hela vägen.

 

Jan-Erik