Hoj San MC på HOJX

Inger, Ivve, Lasse och Jan-Erik åkte med SMC:s kryssning HOJX till Finland 18-20 mars 2011.
Båten gick 17 från Silja terminalen och redan kl 18 satt vi vid buffén. Maten var god och stämningen hög.
Förväntan på denna flytande mc-mässa var stor! Efter mycket mat och dryck var det dags för festligheter, som pub-besök, dans mm.

Lördagen skulle användas åt att titta på mässan. Men, den sk mässan var inte mycket till mässa.
Ett rum om 20x10 meter fanns för utställning av prylar. Där fanns ett stånd med ringar och krafs, ett stånd med t-shirts, ett stånd med Michelin mc-däck, ett stånd med klockor att sätta på styret, ett stånd med
mc-handskar. I övrigt hade SMC ett stånd, samt två ombyggda mc. Det fanns visst två mopeder också.
Jag blev mycket besviken. Jag trodde att de hade utnyttjat alla fartygets ytor, prong, och avlastningsytor för att erbjuda plats åt olika utställare. Men icke.


Endast denna futtiga yta användes för detta ändamål. Istället valde Inger och Ivve att promenera i ett snöigt Helsingfors, medan Lasse och jag lästa alla mc-tidningar vi fått när vi steg på båten. Vi tittade också på en film som SMC visade, om konsten att köra hoj. Sedan tog vi en siesta. Till kvällen åt vi mat, lyssnade på en trevlig kille i pianobaren samt satt och ljög i puben. 

Sammanfattningsvis var resan trevlig, men det var inte en flytande mc-mässa som jag trott. Inte var heller båten abonnerad av SMC, utan ca 20% av passagerarna var inte deltagare på HOJX. 

Det var mer som en vanlig kryssning, men med mycket folk i mc-kläder.

 

Jan-Erik