Tipsrundan 22 maj

Lördagen den 22 maj kl. 10.00 samlades vi, ett glatt gäng, för att genomföra årets tipsrunda.

Vi startade vid Shell i Botkyrka och skulle under dagen ta oss till Flottsbro Camping i Huddinge. Det visade sig vara en sträcka på 25-30 mil för de flesta deltagarna. Vi som hade anslutit var: Anders, Lena och Sara Janesten, Affe och Lena, Inger och Ivve, Tom och Marie, Bosse, Jan-Erik och Karin. Vädrets makter var med oss, solen sken och det var nog över 20 grader varmt under dagen. Som vanligt var det kontroller med diverse frågor utspridda vid olika kyrkor. Kyrkorna har bra parkeringsmöjligheter och är väl utsatta på kartan, även om en del kan vara svåra att hitta i alla fall. Efter att ha letat reda på nio olika kyrkor och svarat på lika många frågor så avslutades tipsrundan med övernattning i stugor på Flottsbro Camping. Vid 18-tiden var alla framme, trötta, varma men lyckliga(?). Alla utom Tom, Marie och Bosse som hade annan kvällssysselsättning denna dag.

..... DÅ var det dags för krypkörning (härligt, när man är helt slut efter 8 timmar i sadeln.).

Efter denna pärs så var en kall öl och lite tilltugg inte så dumt. Vi satt ett tag i solen, småpratade och diskuterade dagens vägval innan vi tände grillarna. Sedan åt och drack vi gott innan vi slocknade för natten.

Tack alla glada vänner som kunde vara med denna gång!

Ni andra får kanske en ny chans nästa år.

Vinnare i årets tipsrunda:

Flest rätt på tipset: Affe

Närmast idealsträcka: Affe

Idealtid: Sara J

Bästa krypkörning: Sara J (hon har inte körkort ännu!!!, slog sin pappa med en sekund!)

GRATTIS!!

Karin

 

Tipsrundan 2010, 22-23 maj.

Karin har ännu en gång bjudit in till den numera traditionella tipsrundan, alltid lika uppskattad av deltagarna. Tipsrundan firade femårsjubileum men det glömde vi att fira (första gången var 2006).

I år var det Inger & Ivve, Affe & Lena, Tom & Marie (på ny hoj!), Bosse (på ny hoj!), Anders, Lena & Sara (på ny hoj!) samt Jan-Erik (utom tävlan) och tävlingsledningen själv, Karin, som ställde upp. Vi träffades vi Shell Botkyrka, där även Corvette-klubben hade stämt möte. Det höll på att bli en otäck olycka då en av 'Vettarna skulle stajla och burnade men höll på att träffa en av sina polare.

Inger & Ivve fick sällskap av Jan-Erik, Affe & Lena fick sällskap av Karin (halva resan, hon åkte i förväg och förberedde maten och stugorna). Bosse, Tom, Marie, Anders, Lena & Sara gjorde sällskap nästan hela resan (Tom, Marie & Bosse lämnade klanen Janesten efter sista kyrkan).

Vädret var helt underbart och vägarna var om möjligt ännu härligare än tidigare år.

Målet i år var Flottsbro camping där Karin hade bokat fina stugor med fin utsikt över vattnet.

Affe & Lena hade alla rätt men då Affe hade gissat närmast på antalet nötter i påsen så vann han tipsrundan. Affe vann även bästa körsträcka (=Karins).

Anders, som tidigare bara blivit slagen av Mathias på krypkörningen, blev i år slagen av en "uppstickare": dottern Sara Janesten på en HD Sportster Custom 883 (och hon har inte ens körkort :-)! Hon väntar nu på officiella papper från styrelsen så att hon kan söka medlemskap till vår eminenta klubb. Hon vann även bästa ideal-tid (närmast medeltid av deltagarna med utslagsröst på antalet nötter som hon gissade full pott på).

Karin hade lagat väldigt gott grillkött med såser och potatissallad. Mumsfillibabba!!!

Vädret var fint även på kvällen, likaså var dryckerna. Vi avslutade kvällen med en promenad till stranden och sen somnade vi sött. Själv vaknade jag mycket tidigt av regnet på plåttaket och var vaken mer eller mindre tills det var dags att gå upp. Då vi hade missat/glömt att handla frukost så åkte vi tidigt hem och åt frukosten hemma. Det var inte så mycket regn på hemresan men väl hemma så öste det ner mer eller mindre hela dagen.

Tack snälla Karin för din stora insats så att vi kan genomföra denna underbara aktivitet! Kram från oss alla!

Anders (med familj)