Lelleträffen

Lelle Träffen 2010

Vi var två stycken från klubben som åkte till Gotland på Lelle träffen i år. Ingvar (Ivve) och Torbjörn

Torsdag:

Ingvar och jag (Tobbe) möttes på Vega baren i Haninge, medans jag väntade kom flera hojåkare som hade samma mötesplats det blev säkert en 10-15 hojar innan Ivve dök upp.

Vi åkte till Nynäshamn, checkade in på färjan, som tog oss över till Visby. Det var en lugn överfart, vi fikade & åt en bit mat, relaxade och snackad om allt möjligt. Väl framme visade ön sin soliga sida, vi begav oss till Kneippbyn där vi slog upp vårt tält.

Det var första gången jag åkte på Lelle träffen, Ivve visade vägen han sa att han visste var det skulle vara lugnt och nära till allt. Den första platsen som han hade tänkt var upptagen, vi såg ut en plats där vi hade utsikt över havet det såg ut att vara en bra plats. Upp med tältet fram med en öl, vi satt och beundrade utsikten, men det var något som vi missat, som visade sig när folket kom tillbaka från sina utflykter som de varit på under dagen. Högtalare kom fram, musiken startade "party" vid sidan om oss och bakom oss i husen kom grillen fram & diverse drycker, humöret var på topp. Vi blev hungriga gick för att äta och ta ett par öl, lyssna på musik, en trevlig avslutning på kvällen innan det var dags att dra sig tillbaka till tältet.

Partyt höll på alla var glada, brände lite däck, varvade sina motorer det var tydligt att båda gängen kände varandra när det blev lite lugnare bredvid oss ökade trycket bakom oss. Ive kopplade ur hörapparaten. Jag vaknade ett par gånger under natten när motorer startades och det skulle brännas däck, men det är som det ska vara på en träff, alla är glada och har roligt. Det blev tyst fram på morgonen.

Fredag:

Vaknade till sol frukost intogs, vi tittade på kartan vart vi skulle vi bege oss .

Vi åkte mot Roma, där vi stannade vid klosterruinen gick omkring och tittade på vad som var kvar av klostret, idag är det olika teater uppträdande som spelas under sommaren.

Vidare gick färden mot Slite dags för en fika nere vid hamnen, SMC rabatt! tydligen hittade vi ett hojfik "trevligt ställe". När vi skulle åka var det svårt att larma av min hoj, jag fick vrida på tändningen och larmet tjöt, först då fungerade det att larma av. Vi åkte vidare till kalkbrottet stannade till en stund , satt och kände oss "däckade" i ett stort hjul som är uppsatt vid kalkbrottet. Färden går vidare mot Fårö, det blev lite molnigt under dagen lagom varmt för oss hojåkare.

Vi gled förbi kön vid färjelägret, väntade en stund innan det var dags att köra på. Framme på Fårö, vi åkte till Gammelhamn och vidare efter vattnet ut till Langhammars stannade och gick en stund för att se på "raukar", Ivve gick ned för att känna hur varmt/kallt vattnet var (kallt!)Färden går vidare ut till den större vägen och mot Sudersand , vi var hungriga stannade till vid Ebbes, och käkade en god lunch, vädret var fortfarande lite mulet. Efter maten kollade vi in i butiken, skinnkläder plus diverse från gotland/fårö där finns skinnbyxor ,jackor ,västar för oss mc-folket .Dags att åka vidare mot Fårö fyr tyvärr går det inte att komma in på området runt fyren eller gå upp för att se utsikten. Vi fick nöja oss med att se på utsikten från strandkanten, tillbaks på vägen åkte vi vidare runt efter Ekeviken och tillbaks till korsningen vid Ebbes. Dags för hemfärd tillbaks till "fastlandet" som Fårö borna säger, mot Visby till Kneippbyn. Dags för öl och avkoppling efter en dag på gotlands vägar. På eftermiddagen blev det blå himmel och sol skön avslutning på denna dag. Fullt ös på campingen med lekar plus div tävlingar som Lelles personal höll i.

Lördag:

Ny dag nya utmaningar, ännu en dag för en tur på gotland, solen sken vädret var med oss ej för varmt. Först så åkte vi mot Högklint stannade till, det blev en liten promenad i terrängen ut mot klipporna som stupar rakt ned mot vattnet fin utsikt värt att besöka, tillbaks där vi har parkerat motorcyklarna innan vi åkte iväg stod det en liten pojke och tittade med stora ögon på våra hojar, grabben hade en egen cykel som ställdes mellan våra, det togs ett par kort grabben såg glad ut och pappan hade ett stort smail i hela ansiktet, drömmen finns hos många både vuxna och barn. Svårt att åka efter vattnet, vägarna tar slut åter upp på väg 140. En fika i Klintehamn jag pekade på en kanelbulle plus kaffe, bullen skulle värmas, det tog en stund det var den största kanel bulle som vi hade sett minst för tre personer. Tur att Ivve bara tog kaffe bullen räckte till honom med. Upp på väg 140 igen jag kontrollerad på kartan var vi kunde svänga av till mindre vägar, passerade flera avtagsvägar på kartan men det var inga vägar som passade oss. När vi kom ned mot Burge svängde vi av mot ett ställe som heter Petes , vägarna är väldigt raka ned mot Petesviken svängde mot Nisse. Färden går på smala asfalterade vägar passerar stora bondgårdar, det finns vissa av dessa vägar som blir grusväg men ändå behagliga att köra på omväxlande skog/äng på sidorna, målet var Nisseviken där jag har varit en gång förut, där det finns ett bad/camping stugby servering dags för lunch, Bra mat!

Från Nisseviken åkte vi vidare på småvägar ut till näsudden där står väldigt många vindkraftverk, bensträckare och tillbaks mot väg 140 ned mot Fidenäs där vi svängde upp på väg 142 mot Ronehamn. Vi försökte att åka på mindre vägar så långt det gick, innan vi styrde färden tillbaks till campingen, där på gick slutet på alla tävlingar där en vinnare skulle utses. Senare på kvällen var det prisutdelning och slutet på Lelle träffen. Många skulle festa hela natten visade det sig, båten hem går på söndag eftermiddag, för vår del det blev ett par extra öl denna kväll.

Söndag:

En fin dag att vakna till solen lyser, vi sitter och ser på alla som packar och river tält, tar det lugnt.Vi börjar fälla ihop vårt tält och beger oss in till Visby hamn där vi parkerar cyklarna och tar en promenad i Visby, tar en glass/fikar tittar in i vissa butiker. Hittar en silversmed kollar ringar, Ivve hittar en HD-ring, jag köper en "Gotlands ring" kan ha den på tummen eller pekfingret. Vi promenerar runt muren igenom parkerna och tillbaka till hamnen för att äta en bit mat innan båten går hem. Tiden går fort när man har trevligt, tillbaks till Nynäshamn för den sista biten hem, Vi säger hej till varandra för denna gång nu var Lelle träffen slut

Det kan bli flera gånger jag åker på Lelle träffen! Det finns så många flera vägar och områden att utforska på Gotland.

Tack Ivve för en trevlig Helg!

Bakom Tangenterna Torbjörn Hansson