Mälaren Runt och årsfest

Mälaren Runt och årsfesten 2010

Lördagen den 21 augusti träffades ett antal pigga HojSan-medlemmar vid Mc Donalds i Västberga för att anträda årets upplaga av Mälaren Runt. Karin, Lena och Lena stod för värdskapet. Tillsammans med oss i klubben kom våra gamla kompisar från Norrköping, som glädjande nog återkommit som medlemmar samt två övriga gäster. Totalt blev vi ca 15 personer på 12 hojar. I täten för vår kortege körde Jan-Erik med Hojsanflaggan i topp. Längs bak höll Anders ett vakande öga så att Zig zag-formationen hölls. Tyvärr förekom utstickare mellan varven, några nytillträdda medresenärer hade inte lärt sig läxan. Anders tog snabbt itu med saken.

Mälaren Runt firar 25 år i år och det sades att 25 000 åkare deltog. Det var i alla fall väldigt många hojar på gång denna dag. Vädret var bra, regnskurar förväntades men kom aldrig ikapp eller hade passerat innan vi kom. Första stoppet blev Fattigstugan vid Turinge, där vi parkerade för att bevittna passerande MC ekipage av alla slag. Killar, tjejer, tanter, farbröder och hundar åker med. Vi tog vår första fika i kyrkbacken vid Turinge, där ser man bra.

Vi forsatte färden mot Strängnäs och Eskilstuna och tog av mot speedwaybanan vid avfarten mot Kvicksund, där vi trodde att vi var tidiga. Dock fanns redan tusentals hojar parkerade. På en sluttning ned mot banan satt vi och följde ett antal speedwayheat, vilket var kul. Vilka farter! Sedan åt vi medhavd lunch och tog en titt på den MC-markand som fanns uppbyggd för dagen. Träffade Lejonkulans ägare, Christer, och såg de nya modellerna av Victory bl a.

Färden fortsatte mot Västerås, över det vackra Kvicksundet och vidare mot första bästa affär för att inköpa frukostmat för nästa dag. Nu avvek vi från Mälaren Runt och letade oss ut till Björnö för att fira årsfest. Några fortsatte dock hem till Stockholm.

Stugorna vid Granbo stugby stod och väntade och så även Inger och Ivve som anlänt med bil. Glädjande eftersom Inger är konvalescent med armen i bandage efter sommarens MC-olycka. Vi lastade in våra saker och låste hojarna. Efter dusch, prat och lite öl kom stugbyns två ägare och tog oss med på en trevlig tre-kamp: yxkastning, pilbåge och skytte. Vi lärde oss mycket om respektive gren, presterade bra, fick beröm för våra insatser. Efter uppiffning gick vi ner till restauranten vid Mälaren där det bjöds på grillat kött och potatisgratäng med äppelkaka och vaniljsås till efterrätt. Det smakade underbart. Vi satt ute och åt, vinden friskade i så vi drog oss inomhus så småningom. Där fick vi resultatet från vår tre-kamp. Alla hade varit jätteduktiga men Ivve låg i topp, jädrans karl som slog oss allihop! Vi somnade gott den kvällen.

Söndag steg alla upp och åt sin medhavda frukost, städade ur sina hus, tog på MC-kläderna och fortsatte färden. Jan-Erik tog oss på vindlande, mindre vägar genom Västmanland/Uppland mot Stockholm. I Sigtuna blev det dags för en sista gemensam lunch, vi kramades och sa hej då och spreds åt alla håll vid korsningen i Upplands Väsby.

Tack alla som gjorde årets Mälaren Runt-tur och årsfest till ett härligt minne!

Vid pennan Lena