1:a maj kortege Norrköping

Fredag den 30 april åkte Ann-Britt och Tobbe, Inger och Ivve samt Karin och Jan-Erik i gemensam trupp från Botkyrka vid 15-tiden.

Vi åkte gamla vägen via Södertälje och sedan Vagnhärad, Nyköping osv. Under resan blev vädret sämre, och vi hann också få regn innan vi var framme.

Vid 18-tiden checkade vi in på vandrarhem Above, som precis som namnet antyder ligger ovanpå Centralstation. Till vandrarhemmet kom sedan Ingrid och Anders Forsman, som tidigare varit medlemmar i Hoj San MC, och som ju bor i Norrköping.

( se bilder )

Familjen visade sig oss vägen till kvällen restaurang som var Bacchus Bakficka, en restaurang med lite pub-känsla. Där åt vi och myste. Efter några timmar blev det dans. En kvinna sjöng och spelade välkända låtar från 60-70- och 80-talet och gjorde det riktigt bra. Det var så medryckande att alla var uppe och dansade flera gånger under kvällen.

( se bilder )

På 1:a maj åt vi medhavd frukost på vandrarhemmet, innan vi tog en stärkande promenad i Norrköping. Vid halv tolv tiden kom familjen Forsman och hämtade upp oss, och lotsade oss till PO´s Harley i Norrköping. Där samlades Blue Coast Chapter av HOG, där familjen Forsman är medlemmar. De var ca 15 hojar. Vi åkte därefter tillsammans med dem till startplatsen för kortegen. Vädret var blandat, men det blåste ganska kallt.

Vid startplatsen var det massor av hojar, kanske 1000 st.

( se bilder )

Själva kortegen startade ca 13, och gick runt i Norrköping i ca 30 minuter. Det var mindre folk än vanligt efter vägen, då vädret var kyligt.

Efter kortegen samlade vi ihop oss, och sa tack och adjö till East Coast Chapter och familjen Forsman. Vi hade av okänd anledning också tappat Inger och Ivve efter kortege-vägen, så vi ringde upp deras mobilsvar och berättade att vi ses på restaurangen i Stavsjö.

Sagt och gjort, så åkte vi till Stavsjö och där var våra vänner. På grund av det var så mycket matgäster vid Stavsjö, så valde vi att åka en bit längre och stannade så småningom i Jönåker och åt.

Efter Jönåker bar färden mot Stockholm. Vi åkte via Gnesta, för att den vägen är "rekommenderad mc-väg" vilket faktiskt märks.

I Järna gjorde vi vårt sista stopp. Vi tackade varandra för en trevlig helg, och åkte mot Stockholm och resp par svängde av vid olika avfarter.

 

Jan-Erik