Ålandsturen

Vi träffades som vanligt vid McDonalds i Täby. Vi som åkte i år var Jan-Erik, Karin, Affe med svågern Stefan, Tobbe, Lena och jag. Vi åkte så tidigt så vi kom till Kapellskär långt innan vi skulle åka. Det gjorde ingenting för vi hann med en fika i hamnen.
Fast vi var först på plats så fick vi åka på sist på båten, och det kom ett lätt regn medans vi väntade.

 

Vi kom fram till stugorna sent men hade inga större problem att hitta i år. Vi hann till och med att smaka på "tax-freen"!

 

När vi vaknade så var vädret mycket fint (precis som vanligt!). Det blev samma tur som tidigare, dvs upp till Geta-berget för intagning av lunch, via en massa småväger. Jag har fortfarande inte redigerat min rutt på GPS:en vilket gör att vi ibland får träna på garage-vändningen, men det är bara bra. Övning ger färdighet! Det blev även lite gruskörning (precis som vanligt).

 

Fika gjorde vi på Jan Karlsgården, där vi även såg en del fina hojar brumma förbi.

 

Efter turen så blev det sedvanlig gemensam bastu, vilket var härligt trots att det var lite svalt i havet.

 

Efter bastun promenerade vi till stan för att äta en bit god mat på Indigo som jag hade beställt tidigare på dan (förra året så var det ju fullt).

 

Vi blev bjudna på en "liten" förrät innan vår huvdrätt kom in. Strax efter att vi hade börjat äta så sätter Jan-Erik i halsen så allvarligt så ambulans tillkallas. Han får stanna kvar på intensiven under natten, nedsövd, för att hålla full koll på honom. Karin sitter och väntar på besked när vi övriga hälsar på senare på kvällen. Allt var under kontroll så vi tog en taxi tillbaka till campingen och lugnade oss med ett sista glas (eller två).

 

Morgonen efter så åker Karin och jag för att kolla hur han mår. Allt hade gått bra men de ville ha kvar honom för observation ett dygn till så vi tog med oss Jan-Eriks hoj på färjan tillbaka till Kapellskär, skönare att ha hojen hemma än på Åland, då de inte ville att han skulle köra.

 

Vädret var även fint på söndagen men vi var alla lite trötta och tagna efter helgens strapatser.

Jan-Erik kom hem på måndagen men tog det lugnt veckan efter.

 

Slutet gott, allting gott.

 

Anders