Tipsrundan

Lördagen den 16 maj samlades ett stort, glatt gäng vid Shell i Botkyrka för att delta på årets Tipsrunda. 14 Hoj San MC-medlemmar, samt tre fd medlemmar nämligen familjen Forsman var samlade. 5-års jubileet av Tipsrundan hade alltså samlat fler deltagare än någonsin tidigare. Målet detta år var Rejmyre glasbruk.

 

Arrangören, alltså Karin, delade ut material och gav instruktioner. Pris skulle delas ut för flest rätta svar, ideal körsträcka och den som kom närmast genomsnittlig körtid samt för längsta tid på krypkörningen. Innan deltagarna fick starta, genomfördes krypkörningen på mackens område. De utländska turisterna som stod där, var roade över att se hur deltagarna försökte köra så långsamt som möjligt mellan två koner. Många tappade tillfälligt balansen och satte ned foten, och blev diskade.

 

Då Tipsrundan inte handlar om att köra fort, och inte heller köra till kontrollerna i någon bestämd ordning, så lämnade deltagarna successivt Botkyrka och åkte lite olika vägar. Bengt H och jag åkte tillsammans, även om jag deltog utom tävlan och därmed inte heller svarade för vägval eller för svaren på frågorna.
Trots att de flesta åkte olika vägar till kontrollerna, kom vi ändå ungefär samtidigt som vissa andra till några kontroller.

 

Vädret denna dag var nästan idealiskt. 15 grader och strålande sol. På vissa ställen blåste det dock ganska hårt och kallt.
Var och en fick under vägen fixa sin egen mat och dryck.
Vid 16-tiden började deltagarna anlända till Rejmyre vandrarhem, där Karin tog emot. Vi hade fått en egen avdelning på vandrarhemmet, som var en del av ett radhusområde. Innan det blev vandrarhem, hade detta varit ett dagis.

 

Karin hade handlat ingredienserna till Taco, så efter någon timmes avkoppling drog matlagningen igång. "Kökspersonalen" skar, stekte och hade sig och resultatet blev en väldig uppskattad Taco-middag som åts hemma på vandrarhemmet. Karin förrättade prisutdelning. Flest rätta svar hade Lena G. Bäst på krypkörning vad Anders J, tätt följd av Inger L.

 

Efter middagen tittade vi på den Europeiska Melodifestivalen och hade trevligt umgänge. Norge vann, och Sverige kom nästan sist.

 

Morgonen därpå var frukost beställd i Rejmyre glasbruks café. Alla åt och var nöjda och belåtna, både med maten och att vädret återigen var härligt. Efter frukost började "hemlängtan" eller "måsten" göra sig påminda. Gruppen splittrades successivt under några timmar, då flera åkte hemåt tidigare.

 

Vid 11-tiden lämnade de sista vandrahemmet och åkte hemåt via småvägar över Vingåker, Eskilstuna och Vansö till Café Brofästet vid Hjulsta-bron. Där åts lite smörgås mm. Vi fortsatte över Enköping och skildes så småningom i takt med att hemkommunen passerades.

 

Hela helgen har bjudit på fint väder, ca 15 grader och sol och ett mycket vackert vårlandskap, men mängder med olika nyanser av gröna färger och gula maskrosor mm. Mycket vackert. Denna årliga Tipsrunda, som ger oss anledning att åka på nya, okända trevliga vägar i det vackra svenska landskapet är något av säsongens höjdpunkt.

 

Tack Karin för en välplanerad och arrangerad Tipsrunda!

 

Jan-Erik