Ålandsturen

Vi träffades vid McDonalds i Hägernäs kl.17.00 för att hinna med 19.00 färjan från Kapellskär.
Det kom en störtskur strax före 17.00 som en del hamnade i, andra klarade sig. Resan upp till Kapellskär gick problemfritt utan regn. Vi var tidigt på plats men fick ändå vänta till sist innan de släppte ombord oss. Fem minuter efter vi hade kört ombord så åkte färjan. Vi åt middag på båten, då det skulle bli för sent att äta vid ankomst.
Väl framme vid Gröna Uddens camping fick vi leta en stund innan vi hittade lappen som talade om var nycklarna fanns. Sen hade vi problem att hitta stugorna, så nästan hela gänget åkte (med turledaren i spetsen) ett "ärevarv" runt campingen och skrämde slag i de flesta andra campinggästerna (som gick man ur huset och stirrade!).


Lördagens morgon var fin och frukosten serverades i korgar av Annie.
Efter frukosten så drog vi iväg och följde TomTom:s vägledning. Vid ett par tillfällen så blev det lite strul men det löste sig på vägen.
Pga av en grusväg och dåligt minne så "tappades" Getaberget bort och vi hamnade i stället vid JanKarlsgården för lunch. Tyvärr så var det stängt och fick förslaget att äta lunch vid golfbanan. Då Bosse visste var det låg så tog han täten. Efter 15-20 minuter inser Bosse att han nog har missat golfbanan och vi bestämmer över komradion att åka till Enebo Café vid Getababerget. Väl framme så ringde vi upp och fick bekräftat att att de stängde i slutet av augusti. Alltså, tillbaka till Getaberget för att intaga lunch. Det blev en sen lunch men det var gott och det var nog bra, då även middagen var planerad att bli sen.
När vi åkte upp för grusvägen till Getababerget så upptäckte vi att Toms bakdäck hade pyspunka. Efter lunchen pumpade vi upp bakdäcket och fortsatte. Det fattades ca 2 kg (0.9-2.9).


På vägen tillbaka så fick vi regn och bestämde oss för att korta av turen och åka direkt till stugorna. Vi var tillbaka vid halvfem tiden, lagom för att snacka lite, ta en bärs och förbereda oss för den gemensamma bastun som var bokad till18.00.


Strax före bastun så sladdar en bil baklänges ner diket bakom våra stugor. Tom ringer polisen och strax efteråt så är polis, ambulans och brandkår på plats. Ingen skadad dock.


http://www.tidningen.aland.net/article.con?iPage=1&id=12174


Två bastu var bokade men det räckte med en, då alla ville basta gemensamt. Det var mycket trevligt och skönt att ta sig en bastu och flera dopp i havet efter en hel dag på hojen.
Middagen intogs på Umbra då Indigo var fullbokad (samma ägare). Mat och dryck var väldigt gott.


På söndagen försökte vi hitta en gummiverkstad som kunde fixa Toms bakdäck men ingen kunde byta eller laga tillfredställande så vi parkerade hojen vid Shell. Inger var snäll och lånade ut sin FatBoy till Tom och Jan-Erik erbjöd Marie skjuts, så det blev en gemensam tur till Havsvidden, som är ett gammalt (1989) men nyrenoverat hotel och konferensanläggning. Utsikten var underbar med bara havet utanför!


Vi fantiserade om att antingen köpa en av deras stugor eller boka rum för nästa års Ålandstur (1.600 kronor per natt i dubbelrum).
Det blev en del "hojtestning" av varandras hojar, så vi får väl se vem som köper ny hoj först :-)

 

Hemresan gick bra, vi tog småvägarna till Åkersberga, där vi delade på oss, några åkte motorväg och andra åkte vidare via Svinningevägen.

 

Tack alla som följde med och gjorde även årets Ålandstur en minnesvärd händelse.

 

Anders & Lena