Lelleträffen

Till årets Lelleträff åkte Ivve och jag. Vi åkte med färjan från Nynäshamn klockan 21.15 på torsdagen. Vädret var lugnt och fint vid överfarten, dock lite svalt. Vi slog upp tältet vid 00.30 utan problem. Vi tog en uppvärmande pinne innan vi la os för det var lite svalt.

 

På lördagen åkte vi norrut och möttes ganska snart av regn. Jag hade valt att åka i skinn för det var ju så fint när vi lämnade Visby, så vi stannade för att ta på regnkläder. Då kom jag på att jag hade lämnat tälttaket öppet och det regnade väldigt mycket, så jag ringde upp campingen och bad dem att stänga vårt tält tak De skulle försöka få tag på någon som skulle göra det.

 

Färden fortsatte norrut och regnet kom och gick, med åska och blixtar. När vi åkte Fårö-färjan så såg man mörka moln söderut och blå himmel norrut. När vi åt lunch vid Ebbes krog tyckte jag mig se Bertils svägerska så jag letade rätt på hennes nummer och jo, hon var på Fårö. Efter lunchen åkte vi och hälsade på Susanne som visade deras fina stuga och bjöd sedan på kaffe.

 

Resan hemåt gick via raukarna och kustvägen. Regnet kom strax före färjan men upphörde igen. Vi fick några droppar innan vi var tillbaka till campingen men där hade det inte regnat på hela dagen! Tälttaket var i alla fall stängt!

 

På kvällen kom regnet precis (o)lagom när bandet började spela (utomhus). Bandet var så bra så vi trotsade regnet en halvtimme för att lyssna på dem. Vi stod längst fram för det var inga andra som ville stå i regnet men efter ett tag så stod alla framför scen!

 

På lördagen tog vi det lugnt och tittade på stunts i tre timmar. Mycket duktiga och häftiga killar (inga tjejer tyvärr) på olika hojar som åkte på framhjul och bakhjul och gjorde burnouts. Grabbarna från "Rauka Rör" hade i år byggt en maskin lika onödig som blindtarmen: BM2 (Burnout Maskin 2). De har tidigare byggt BM1, en enhjulig maskin med MC-motor. I år hade de satsat 700 timmar och mycket pengar för att bygga ett mycket seriöst V8-bygge.

 

Vi stannade på campingen resten av eftermiddagen och fördröjde tiden med att titta på hojar, tvätta våra hojar, dricka några pils, vila och sola.

 

Vi åt middag under matchen mot ryssarna och det var en rysare. Vi var trötta denna kväll, troligtvis pga all sol under dagen då vi tittade på stuntsen men missade att dricka tillräckligt med vatten, så vi gick och la oss tidigt. Inget regn på natten, morgonen var jättefin och det var en lätt match att riva tältet, torrt och fint.

 

Frukost käkade vi på båten och sen slumrade vi lite i våra vilstolar.

 

Även denna gång uppskattade jag Lelleträffen. Inte alls likt Swedish Bike meet, egentligen inget att titta på (annat än stuntsen och musiken på kvällen) men man får chansen att utforska Gotland och samtidigt ha en skön och trevlig stund med goda vän(ners) lag.

 

Jag hoppas att vi kan bli fler som åker nästa år!

 

Anders